نمای کلی شرکت
کارخانهها
شرکتهای تابعه
نمای کلی شرکت
کارخانهها
شرکتهای تابعه
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، همایش پایش و بهینهسازی مصارف انرژی امروز سیام آبان ماه ۱۴۰۳ در تالار اندیشه شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران برگزار شد.
دکتر سیدرضا علوی زارع عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز دبیری این همایش علمی را برعهده داشته و چهار عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدچمران آقایان: دکتر محمود جورابیان، دکتر رضا دهملایی و دکتر علیرضا صفاریان و سرکار خانم دکتر الهه مشهور به سخنرانی و ارائه مطالب خود پرداختند.
علل و راهکارهای ناترازی در صنعت برق، پایش شبکه به منظور کاهش مصرف انرژی الکتریکی، راهکارهای کاهش هزینههای تامین برق صنعتی و بررسی عوامل موثر بر مصرف برق در کورههای قوس الکتریکی محورهای این همایش علمی بود.
مهندس شهرام خطیبی سرپرست معاونت برنامه ریزی و توسعه شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران نیز هدف برگزاری همایش در موضوع پایش و بهینهسازی مصارف انرژی را گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه عنوان کرد و بیان نمود: این ارتباط لازمست به گونهای باشد که تصمیمات در سطح کلان کشور نیز در راستای ارایه راهکارهای رفع ناترازی انرژی با مبنای علمی و کارشناسی بین دانشگاه و صنعت گرفته شود و در این راستا، یک الگو برای همه صنایع در نظر گرفته شود و همه در یک مسیر قرار گیرند.
وی با اشاره به اینکه حدودا 14 هزار مگاوات ناترازی انرژی در کشور وجود دارد، افزود: 35 درصد مصرف برق توسط صنایع است و از این میزان ۵۰ درصد سهم شرکتهای فولادی میباشد و حدود ۳۲ درصد نیز مصرف در بخش خانگی است.
سرپرست معاونت برنامه ریزی و توسعه شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران با اشاره به برخی پیشنهادها برای سرمایه گذاری جهت تاسیس نیروگاههای برق توسط شرکت های فولادی، اظهار کرد: کارشرکتهای فولادی تولید فولاد است و تولید برق انتظار درست و کارشناسی به شمار نمیرود.
وی با اشاره به محدودیتها، گران شدن انرژی و فشار به صنعت فولاد، عنوان کرد: شرکت های فولادی به علت محدودیتهای برق و گاز ۴ ماه از سال را از دست می دهند؛ در صنعت فولاد کشور در ۶ ماهه اول یک میلیون تن کاهش تولید داشتیم و ۶۰۰ میلیون دلار ارزآوری از دست رفت.
مهندس خطیبی با تاکید بر ضرورت پایش مصرف انرژِی در صنایع، گفت: کنترل هوشمند برق تجارب موفقی در جهان دارد و اولین گام عملی برای کاهش مصارف، پایش آنلاین و مدیریت انرژی است؛ مهم است که راه اندازی اتاق پایش انرژی در صنایع مورد توجه قرار گیرد و مانیتورینگ پایش همواره در معرض دید مدیران صنایع باشد.
وی افزود: در زمینه استفاده از انرژیهای تجدید پذیر در استان خوزستان ظرفیت راه اندازی سلولهای خورشیدی وجود دارد؛ همچنین در زمینه مصرفگرایی و اسراف، فرهنگسازی باید در اولویت قرار گیرد و تلاشها و هزینه های تولید برق برای مردم شرح داده شود.
وی در پایان افزود:در بحث خود تامینی برق توسط فولاد سازان لازمست کل زنجیره دارای برق پایدار باشد تا منفعت آن شامل همه حلقه های زنجیره فولاد باشد و تاسیس نیروگاه بصورت پراکنده راه حل اساسی جهت بهبود وضعیت زنجیره فولاد نخواهد بود.