گفت‌وگو با سرپرست مدیریت و رئیس بهره‌برداری کارخانه فولادسازی گروه ملی صنعتی فولاد ایران

🔹به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، کارخانه فولادسازی یکی از کارخانه‌های ارزشمند گروه ملی صنعتی فولاد ایران است که در سال ۵۱ به بهره‌برداری و در سال ۸۵ بروز رسانی شد و مواد اولیه آن از آهن اسفنجی، بریکت، فروآلیاژها، آهن اسقاطی و مواد افزودنی تأمین می‌شود.

🔹برای آشنایی هرچه بیشتر با تلاش‌های کارکنان و ماموریت‌های این کارخانه با مهندس مهدی ترتیف‌زاده سرپرست کارخانه و مهندس محمدعلی محمدیان رئیس بهره‌برداری کارخانه فولادسازی به گفت‌وگو پرداختیم.

🔹آقای مهندس ترتیف زاده با بیان اینکه ماموریت اصلی کارخانه فولادسازی، تولید شمش است، اظهار کرد: ظرفیت تولید این کارخانه ۴۳۰ هزار تن در سال است و این مجموعه قادر است شمش‌هایی با آنالیزهای گوناگون و ابعاد ۱۰۰×۱۰۰ تا ۱۶۰×۱۶۰ جهت استفاده در کارخانه‌های نوردی گروه ملی تولید نماید. در حال حاضر محصول تولیدی این کارخانه در بخش نورد میلگرد و مفتول مورد استفاده قرار می‌گیرد.

🔹وی افزود: کارخانه از واحدهای مختلفی تشکیل شده که بخش‌های اصلی آن شامل واحد تولید، واحد نسوز، واحد نت مکانیک و هیدرولیک، واحد کارگاه‌های پشتیبانی، واحد برق و ابزار دقیق، واحد تاسیسات و آبرسانی، واحد حمل و نقل مواد و آهن اسفنجی است.

🔸 تولید شمش‌هایی با ارزش افزوده بالا

🔹ایشان با برشمردن دستاوردها و تلاش‌های این کارخانه، گفت: در کارخانه فولادسازی با توجه به شرایط موجود و اینکه تامین مواد اولیه سخت شده و معضلات انرژی دامنگیر صنعت شده باید بتوانیم با شرایط فعلی، هم بهای تمام شده محصول را کاهش دهیم و هم اینکه بتوانیم تا آنجا که امکان دارد و ظرفیت‌ها اجازه می‌دهد محصولاتی با ارزش افزوده بالا تولید کنیم. بحمدالله در چند وقت اخیر با همکاری و هماهنگی واحدهای مختلف تولیدی و پشتیبانی، سعی کردیم شمش‌هایی تولید کنیم که به لحاظ مصرف فرو آلیاژ‌ها دارای صرفه اقتصادی بوده و در نهایت ارزش افزوده بالایی را برای محصول نهایی بهمراه داشته باشند.

🔹وی افزود: با کمک خدا و همکاری کلیه واحدها، مخصوصاً واحدهای بهره برداری، در مدت اخیر بیشترین محصولی که تولید کرد‌ه‌ایم از نوع SAE1008 مطابق استاندارد ASTM A 510 جهت تولید کلاف کششی در کارخانه میلگرد و مفتول باشد، که در واقع دستاورد خیلی خوبی بود.

🔹سرپرست کارخانه فولادسازی هدف اساسی کارخانه را افزایش راندمان و کاهش بهای تمام شده محصول عنوان کرد و گفت: هدف ما این است که بتوانیم محصولات با ارزش افزوده بالا برای کارخانه تولید کنیم؛ در خصوص رفع موانع تولید و افزایش آن فعالیت‌هایی در حال انجام است که امیدواریم حاصل آن سود دهی شرکت و ایجاد رفاهیات بیشتر برای همکاران باشد.

🔹مهندس ترتیف زاده در پایان با تقدیر از زحمات تمامی کارکنان شریف گروه ملی به ویژه کارخانه فولادسازی، عنوان کرد: به هر حال ما از شرایط شرکت آگاه هستیم، منتها با همه این ابزارها باید سعی کنیم که دست به دست هم بدهیم تا با دانش فنی و همکاری همدیگر بتوانیم چرخ اقتصاد شهر، استان و کشور عزیزمان را در رونق تولید و معیشت بهبود ببخشیم.

🔸دستاوردهای کارخانه فولادسازی در سال جاری

🔹در ادامه مهندس محمدعلی محمدیان رئیس بهره‌برداری کارخانه فولادسازی در تشریح دستاوردهای و تلاشهای کارکنان در سال جاری، گفت: در ۶ ماهه نخست امسال ۷۲ درصد محصول نهایی برای خط یک تولید میلگرد آجدار و ۲۸ درصد برای تولید مفتول در خط ۳ (تولید کلاف) استفاده شده است؛ از دستاوردها و اقدامات خوبی که اخیراً انجام شده این است که ما با کمک کلیه همکاران در تولید و پشتیبانی افزایش رکورد پایداری بدنه کوره به مقدار ۵۱۰ شارژ و همچنین کاهش حدود ۱۸ درصدی مصرف نسوز در شش ماهه اول است.

🔹وی افزود: افزایش ظرفیت پاتیل در روند تولید به نسبت میانگین سالهای قبل و کاهش ضایعات پاتیل به اندازه ۵۰ درصد از دیگر اقدامات کارکنان پرتلاش این کارخانه است، که این دستاوردها باعث افزایش ارزش افزوده و سوددهی بیشتر محصولات شده است.

🔹رئیس بهره‌برداری کارخانه فولادسازی عنوان کرد: یکی از برنامه‌های ویژه ما در حال حاضر این است که با توجه به شرایط و امکاناتی که در دسترس داریم به سمت محصولات و تولیدات ویژه مانند ck45 و یا آلیاژ Mo40 حرکت کنیم.